Orkest

Foto MM orkest april 2014Musica Montana werd in 1976 door een aantal enthousiaste amateur musici in Amersfoort opgericht. De eerste repetitie vond plaats in de kapel van Onze Lieve Vrouwe Ter Eem, op de Amersfoortse Berg. Hier is de naam van het orkest ontstaan: Muziek op de berg, Musica Montana.

Musica Montana is een strijkorkest. Dat betekent dat we voornamelijk muziek spelen die geschreven is voor een orkest met alleen strijkinstrumenten. Toch worden we ook regelmatig versterkt met een aantal blazers. Hierdoor bestrijkt ons repertoire meer dan de muziekliteratuur voor alleen strijkers. Ook kunnen we hierdoor een breed repertoire spelen.

Repertoire: van Weens klassiek tot en met de 20ste eeuw
We spelen muziek uit de muziekgeschiedenis van de laatste driehonderd jaar. Van vroege symfonieën van Mozart en Haydn tot 20ste eeuwse muziek van Hindemith en Andriessen. Onder “archief” staan een aantal eerdere concerten vermeld waarmee u een indruk kunt krijgen van de muziek die we gespeeld hebben.

Musica Montana repeteert en concerteert in Amersfoort.

Leden
Oefenen op zolder nov 2014

Musica Montana is een gemêleerd gezelschap. De meeste leden wonen in Amersfoort of de buurgemeenten. De bindende factor is de liefde voor klassieke muziek, het enthousiasme om samen een goed eindresultaat te bereiken. Een goede sfeer speelt daarbij natuurlijk ook een belangrijke rol. Muziek maken is ook een sociale bezigheid.
Tijdens een repetitieperiode zijn er altijd twee zaterdagen gepland waarin het programma extra aandacht kan krijgen en er meer tijd om elkaar te spreken. Dit schept een sterke onderlinge band die het musiceren ook weer te goede komt.

Profiel
Klik hier voor het beleid van het orkest.