Orkest

Foto MM orkest april 2014Musica Montana werd in 1976 door een aantal enthousiaste amateur musici in Amersfoort opgericht. De eerste repetitie vond plaats in de kapel van Onze Lieve Vrouwe Ter Eem, op de Amersfoortse Berg. Hier is de naam van het orkest ontstaan: Muziek op de berg, Musica Montana.

Musica Montana is een strijkersensemble. Dat betekent dat we voornamelijk muziek spelen die geschreven is voor een orkest met strijkinstrumenten. Voor elk concert nodigen we een jonge solist uit: zang, blaasinstrument, piano of strijkinstrument. En soms worden we versterkt met een blaasinstrument. Hierdoor bestrijkt ons repertoire meer dan de muziekliteratuur voor alleen strijkers. Ook kunnen we hierdoor een breed repertoire spelen.

Repertoire: van Weens klassiek tot en met de 21ste eeuw
We spelen muziek uit de muziekgeschiedenis van de laatste driehonderd jaar. Vroege symfonieën van Mozart en Haydn, maar ook 20ste eeuwse muziek van Hindemith en Andriessen. Onder “archief” staan een aantal eerdere concerten vermeld waarmee u een indruk kunt krijgen van de muziek die we gespeeld hebben.

Musica Montana repeteert en concerteert in Amersfoort.

Leden
Oefenen op zolder nov 2014

Musica Montana is een gemêleerd gezelschap. De meeste leden wonen in Amersfoort of de buurgemeenten. De bindende factor is de liefde voor klassieke muziek, het enthousiasme om samen een goed eindresultaat te bereiken. Een goede sfeer speelt daarbij natuurlijk ook een belangrijke rol. Muziek maken is ook een sociale bezigheid. De zaterdagochtend repetitie, de meespeelmiddag en de gezamenlijke afsluiting van het seizoen zijn momenten van gezellig samen zijn, met koffie, thee, zelfgebakken cake en hapjes.