Meespelen

Strijkersensemble Musica Montana is een orkest met daarin momenteel 20 amateurmusici die onder leiding van Jan Schoonenberg enthousiast met elkaar samen spelen: vier eerste violisten, vijf tweede violisten, drie altviolisten, vier cellisten en drie contrabassisten. Het orkest wil iets groeien, er is ruimte voor nieuwe spelers die willen ervaren hoe het is om te spelen in dit orkest.

We vragen een redelijke beheersing van je instrument en liefst enige ervaring met samen spelen. Heb je nog nooit in een orkest gespeeld? Door samen te spelen ervaar je steun van de andere strijkers, en vaak merk je dan dat je meer kunt dan je dacht.

Musica Montana geeft ieder jaar in april en november een concert. In twaalf repetities studeren we een programma in. De repetities zijn van medio januari tot en met april en van september tot en met november wekelijks op woensdagavonden van 20.00 tot 22.30 uur en een enkele keer per programma ook op zaterdagochtend. De contributie voor Musica Montana bedraagt 250 euro per jaar – dat is ongeveer tien euro per repetitie.

Lijkt het je leuk om een keer mee te spelen en kennis te maken met de leden van het orkest en de muziek die we spelen? Dat kan op de volgende manieren:

1.

Meld je aan om mee te doen met de eerstvolgende repetitie.
Musica Montana kent geen audities. Aspirantleden spelen altijd vrijblijvend een paar keer mee, om te zien of de muziek en het orkest bij je passen. Als het van beide kanten bevalt, mag je mee blijven repeteren. Je start pas dan met betalen van de contributie: 125 euro voor 12 repetities en een concert. We starten altijd ná de jaarwisseling met een nieuw programma (in januari) en ná de zomer (in september), dat zijn mooie momenten om aan te haken bij ons ensemble: we starten dan allemaal met het instuderen van de nieuwe stukken.

2.

Meld je aan voor de eerstvolgende meespeelmiddag van strijkersensemble Musica Montana: exacte datum nog niet bekend.
Op deze middag studeer je samen met de leden van Musica Montana van 13:30 tot 17:00 uur enkele prettige speelbare en goed in het gehoor liggende stukken in. Je ontvangt de muziek uiterlijk twee weken vooraf per mail, met de bijbehorende voorbeelden (mp3 formaat) om op jouw telefoon of tablet te beluisteren. Zo krijg je vooraf een beeld van wat de stukken inhouden. Deelname aan de open dag is gratis en iedereen die een strijkinstrument kan spelen, mag meespelen. Locatie: Fonteinkerk, Robert Kochstraat 2-4, Amersfoort.

Meld je aan, door verzenden van een mail aan info@musicamontana.nl